Nieuwsbericht | 27-07-2020 | 12:47

Vanaf 1 augustus komt de subsidie voor Gratis Ontwikkeladvies / Loopbaanadvies weer beschikbaar mede i.v.m. de corona-crisis.

WIL JIJ GEBRUIK MAKEN VAN DEZE KANS?
Meld je op tijd aan, want het maximum aantal deelnemers is 20.000.

—————————————————————————————————–

VOOR WIE IS DEZE REGELING?
Iedereen tussen 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor dit kosteloze ontwikkeladvies. Dat zijn dus zowel:

  • mensen die (nog) aan het werk zijn,
  • zzp’ers en zelfstandig ondernemers,
  • als mensen die geen werk meer hebben.

Tot het eind van dit jaar kunnen er 20.000 ontwikkeladviezen worden uitgevoerd. Als jij in één van bovengenoemde groepen valt, kan je dus gratis loopbaanadvies krijgen van een loopbaanadviseur.

De ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door.
Minister Koolmees is blij dat mensen in deze zomer al aan de slag kunnen met een loopbaanadviseur: “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.”

HOE WERKT HET EN WAT KUN JE VERWACHTEN
In dit ontwikkeladvies krijg jij zicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor jou zijn.

  • Gezien het belang van goede informatie hierover, is een arbeidsmarktscan onderdeel dit van het ontwikkeladvies.
  • Ik ondersteun jou als loopbaanadviseur bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of geef je praktische tips bij het zoeken en solliciteren naar werk.
  • Aan het einde van het traject je een ontwikkelplan mee, waarin acties staan die je kan ondernemen om beter voorbereid te zijn op de toekomst.

WAT MOET JE DOEN OM DEEL TE NEMEN?
Om mee te doen, hoef jij je alleen hier aan te melden. Zet in je bericht dat je een kosteloos ontwikkeladvies wilt aanvragen. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Ik vraag vervolgens subsidie aan en handel de administratie verder af. In de subsidieregeling en op subsidiepagina staan de voorwaarden voor deze aanvraag.